Akademi Etiqa

Melabur demi masa hadapan: Pembelajaran hari ini untuk esok yang cemerlang

Akademi Etiqa adalah pusat pembelajaran yang membekalkan ilmu pengetahuan dan latihan kemahiran untuk ejen-ejen Etiqa Insurance & Takaful daripada peringkat awal anda menyertai kami. Kami selaraskan keperluan perkembangan kerjaya anda supaya anda cemerlang dan dapat memenuhi potensi kerjaya anda.


Kenali kami

Ditubuhkan pada Julai 2009, Akademi Etiqa terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur, di lokasi strategik yang mudah di akses oleh pengangkutan awam seperi teksi, bas dan juga LRT.

Akademi Etiqa dilengkapi dengan kemudahan moden untuk keperluan latihan dan pembelajaran yang diperlukan oleh tenaga agensi kami, di antaranya dewan serbaguna, dewan ceramah, makmal komputer dan pusat sumber.

Barisan profesional yang berkelayakan tinggi dan berdedikasi akan memastikan ejen-ejen menerima latihan berstruktur apabila mereka menyertai Etiqa Insurance & Takaful.


Panduan Pembelajaran


Mengenai Program Continuing Professional Development

Program Continuing Professional Development (CPD) adalah syarat mandatori yang wajib diikuti oleh semua ejen Insurans dan Takaful.

CPD akan menjadi panduan kepada tenaga agensi untuk memilih program-program latihan yang perlu dihadiri agar mereka sentiasa mengikuti perkembangan dan permintaan terkini industri kewangan.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk pautan berikut:
     


Lawati Kami

Akademi Etiqa
Level 15B, Akademi Etiqa 
No.23, Jalan Melaka
50100 Kuala Lumpur
+603 – 26125288
+603 – 26125048
academy@etiqa.com.my