Apa yang kami lakukan untuk anda Dan mengapa kami lakukannya yang terbaik

Insurans Korporat Terkemuka di Malaysia

Kami merupakan pakar dalam meliputi risiko di darat, lautan dan udara. Kami mempunyai kerjasama perniagaan bersama Menara Berkembar Petronas, AirAsia, Malaysia Airlines, MISC dan sebagainya.

Reputasi yang anda boleh harapkan

Anda boleh berasa yakin dan tenang dengan memilih Etiqa. Jenama kami mempunyai ekuiti yang tinggi untuk membuka pelbagai peluang.

Pakar Pengunderaitan yang tiada tandingan

Pakar pengunderaitan kami adalah di antara yang terbaik di Malaysia, dan mereka adalah pakar di dalam mengunderait risiko-risiko besar. Ini merupakan kelebihan kami di dalam pasaran tempatan.

Pengetahuan tempatan bersama pengalaman antarabangsa

Sebagai salah satu syarikat insurans terkemuka di Malaysia, kami mempunyai pengetahuan tempatan dan pengalaman antarabangsa hasil usaha kami bersama Ageas iaitu salah satu syarikat insurans antarabangsa yang terkemuka. Kami akan sentiasa bersama anda ketika anda memerlukan kami.

Proses tuntutan cekap dan profesional

Pakar tuntutan terkenal dengan kecekapan dan dinamik dalam memastikan proses tuntutan berjalan lancar demi kesinambungan perniagaan.

Kedudukan Kewangan yang kukuh

Kami dianugerahkan A untuk Etiqa Insurance Berhad dan A- untuk Etiqa Takaful Berhad oleh Fitch Ratings. Kami berdiri teguh dalam menghadapi senario kewangan memudaratkan bersama Kadar Kecukupan Modal (CAR) yang kuat. Malah kami juga melangkaui kriteria yang ditetapkan kepada syarikat insurans dan insurans semula oleh rangka kerja Modal Berasaskan Risiko (RBC)