Bandingkan pelan insurans dan takaful atas talian

Sebut harga, bantuan dan tuntutan secara mudah & pantas.

Mengapa rakyat Malaysia memilih Etiqa

Kami mengutamakan pelanggan.

Rakyat Malaysia memilih kami kerana kami berusaha bersungguh-sungguh untuk pelanggan kami dan mementingkan mereka berbanding polisi. Kami komited terhadap misi kami membantu lebih ramai mendapat perlindungan aset mereka, mengekalkan gaya hidup dan membina masa depan yang lebih baik.

Matlamat kami adalah untuk memberikan anda ketenangan fikiran apabila anda memerlukannya. Pakar tuntutan kami dikenali dengan kecekapan dan semangat mereka untuk memastikan tuntutan diproses dengan cepat dan mudah.

Selama bertahun-tahun, kami telah menerima pengiktirafan berdasarkan kecemerlangan kami dalam menawarkan produk dan perkhidmatan insurans dan takaful. Pelbagai anugerah telah diterima dan yang terbaru ialah Anugerah Takaful Motor 2019 oleh iBanding.

Kami adalah syarikat insurans tempatan yang terkemuka di Malaysia di bawah Kumpulan Maybank dengan kepakaran antarabangsa melalui usaha sama kami dengan syarikat insurans antarabangsa berusia 196 tahun, Ageas.

Kehadiran kami meluas di seluruh negara melalui laman web atas talian 24-jam, 10,000 ejen, 24 cawangan Etiqa, lebih daripada 350 cawangan Maybank, ATM dan bank pihak ketiga yang lain, bermakna anda boleh menghubungi kami dengan mudah di mana sahaja anda berada, bila-bila masa anda perlukan.

Anugerah & Pengiktirafan

Kisah kejayaan kami

Anugerah MRC Malaysia
Masa Kelulusan Tuntutan Anggaran Terpantas untuk Tuntutan Kerosakan Sendiri

Anugerah Tahunan MRC 2019

anugerah ibanding
Syarikat Takaful Motor dan Takaful Keluarga Terbaik

Anugerah iBanding 2019/2020

anugerah the asset
Rumah Pelaburan Terbaik Dalam Bon Mata Wang Tempatan Asia

Kajian Penanda Aras The Asset 2019

Apa kata pelanggan kami

Satu-satunya orang yang pendapatnya kami nilai dan sentiasa memperbaiki adalah daripada pelanggan kami.

EtiqaQR