Insurans Pandu Kurang Lebih Jimat

Dalam situasi pandemik Covid-19 ini, ramai antara kita yang mengalami sekatan pergerakan dan jarang memandu. Etiqa memahami masalah kewangan anda dan ingin menawarkan pembayaran balik tunai untuk pengurangan kekerapan perjalanan anda. Semakin kurang anda memandu, lebih banyak penjimatan anda! Pilih perlindungan tambahan Insurans Pandu Kurang Lebih Jimat sekarang secara percuma apabila anda memperbaharui pelan Insurans Motor Etiqa.

Bagaimana Caranya?

Setelah mendaftar untuk pelan Insurans Motor Etiqa, sila muat naik gambar bacaan odometer dan nombor plat kereta anda melalui Aplikasi Etiqa Smile.

1 bulan selepas tarikh pelan Insurans Motor Etiqa anda bermula, sila muat naik gambar bacaan odometer dan nombor plat kereta anda. Ulang langkah ini setiap bulan.

Setelah tamat tempoh pelan Insurans Motor anda, penyerahan bacaan akhir odometer kereta anda akan diperlukan.

Dapatkan pulangan tunai sehingga 30% setahun apabila anda menambah manfaat Pandu Kurang Lebih Jimat.
 
Bayaran balik tunai akan dikira setiap bulan iaitu peratusan daripada premium bersih berdasarkan jadual di bawah: 
 
Tahap Jarak Kilometer Bulanan % Bayaran Balik Bulanan
1 0km – 400km 2.5%
2 401km – 800km 1.5%
3 801km – 1,250km 0.80%

Kelayakan

Umur Orang yang Diinsuranskan 25 – 80 tahun
Usia Kenderaan 0 – 15 tahun
Jumlah yang Diinsuranskan RM12,000 dan ke atas
 Kategori Untuk kegunaan peribadi sahaja
 

Nikmati lebih penjimatan apabila anda kurang memandu.

Ketahui bagaimana Insurans Pandu Kurang Lebih Jimat berfungsi:

Soalan Lazim

Apakah manfaat Pandu Kurang Lebih Jimat?

Terdapat pengurangan aktiviti memandu disebabkan oleh pandemik Covid-19 apabila semakin ramai yang bekerja dari rumah. Etiqa memahami cabaran ekonomi yang dihadapi semua dan ingin memberikan bantuan kepada mereka yang kurang memandu dengan manfaat tambahan baru kami. Nikmati pulangan semula tunai bulanan sehingga 2.5% daripada premium bersih apabila anda mendaftar untuk pelan menyeluruh Insurans Motor Etiqa dengan manfaat tambahan Pandu Kurang Lebih Jimat.

Bagaimanakah cara untuk saya mendaftar manfaat Pandu Kurang Lebih Jimat?

Anda hanya boleh menambah manfaat ini apabila anda mendaftar pelan Insurans Motor Etiqa secara dalam talian pada masa ini. Kejayaan produk melalui saluran dalam talian kami akan menjadi faktor penentu utama ia boleh didapati melalui pusat jualan lain seperti Agency, Banca dan cawangan kami.

Adakah premium tambahan akan dikenakan untuk manfaat tambahan Pandu Kurang Lebih Jimat?

Tiada tambahan premium, ianya adalah percuma.

Saya tidak menambah manfaat Pandu Kurang Lebih Jimat sewaktu mendaftar untuk Insurans Motor saya. Bolehkah saya mendaftar sekarang?

Tidak, anda hanya boleh menambah manfaat Pandu Kurang Lebih Jimat semasa pendaftaran atau pembaharuan Insurans Motor anda sahaja.

Adakah saya masih layak untuk mendapatkan Diskaun Tanpa Tuntutan (NCD) dengan manfaat tambahan Pandu Kurang Lebih Jimat?

Ya, anda masih layak untuk menerima NCD Insurans kereta anda. Pulangan semula tunai Pandu Kurang Lebih Jimat dikira sebagai peratusan daripada premium anda, setelah ditolak NCD tahunan (jika ada).

Klik untuk muat turun Soalan Lazım lengkap di sini

Muat Turun Dokumen

Diunderait oleh Etiqa General Insurance Berhad (197001000276)
(Dilesenkan di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia)